PRESSEMEDDELELSE 30.08.2023

Ny højskolesangbog inviterer børn ind i fællessangens univers

Publiceret 30-08-2023

Inden længe udkommer en ny udgave af Højskolesangbogen for børn med flere sange og illustrationer. Få julegaven i hus ved at forudbestille bogen nu.

Når man synger fra Højskolesangbogen, får man ikke bare et indblik i dansk historie og kultur. De mange sange skaber også et særligt rum for samtaler om livets store og små spørgsmål, og de bringer vigtige livstemaer som glæde, sorg, tro, klima og eksistens i spil. 

Dette er noget, mennesker har brug for på alle tidspunkter i livet, og derfor skal sangbogen ikke kun være forbeholdt voksne.  

Den 1. november 2023 udgiver Forlaget Højskolerne anden udgave af Højskolesangbogen for børn. Sangbogen indeholder i alt 90 sange, som også er at finde i voksenudgaven af Højskolesangbogen. 

Køb bogen i forsalg

Sangene er særligt udvalgt til at kunne synges for og med børn, og de er forsynet med fine illustrationer af Zarah Juul. 

Målet med bogen er at sikre, at Højskolesangbogens tradition også går i arv til yngre generationer.  

Vi har ønsket at lave en sangbog bestående af essentielle sange fra de ypperste danske forfattere og komponister for at skabe et møde med en unik del af dansk folkekultur i en tidlig alder. Højskolesangbogen for børn skal være med til at åbne poesiens og musikkens rum i en tidlig alder – både blandt børn imellem og også i børns relation til voksne,

siger forlagsredaktør Rasmus Skov Borring. 

Nye sange og illustrationer  

Højskolesangbogen for børn udkom første gang i 2018, hvor den fulgte den daværende voksenudgave. Siden af der kommet en ny udgave af Højskolesangbogen, som har placeret sig blandt de bedst sælgende bøger i Danmark. Af samme grund er der nu blevet lavet en ny højskolesangbog for børn, hvori antallet af sange er øget fra 74 til 90 sange. 

De nye sange er fortsat en overraskelse, men af gengangere fra den seneste udgave finder man blandt andet "Solen er så rød, mor", "Noget om helte" og "Barndommens land" .

De nye sange er udvalgt med hjælp fra forfatter Dy Plambeck og sangskriver Marianne Søgaard.  

Det er vigtigt, at også Højskolesangbogen for børn følger med tiden. Derfor skal der en ny udgave til, så de traditionelle sange står side om side med nyere sange, der sætter ord og toner på aktuelle emner. Illustrationerne åbner muligheden for, at børn og voksne sammen kan reflektere om tro, håb, kærlighed, klima og det at være til stede i denne verden,

siger Rasmus Skov Borring. 

Ifølge Dy Plambeck er det særlige ved Højskolesangbogen for børn, at børn i en tidlig alder kan lære den danske sangskat at kende.  

Højskolesangbogen for børn er en hel enestående mulighed for forældre og børn for at synge sammen. Der er sange om længsel, mod, krig, kærlighed og alt det midt imellem. Kort sagt: sange om hele livet. Sangene er udvalgt med et særligt blik for, at de skal kunne forstås i børnehøjde, men samtidig også med henblik på at kunne skabe samtaler mellem forældre og børn. Mine døtre og jeg har haft mange gode snakke om alt lige fra, hvordan sensommeren dufter, om der findes engle, hvad svigt betyder, hvorfor der er krig, hvem der har bestemt, at der skal findes fattige, hvorfor venskaber er vigtige, og hvordan man får sit hjerte til at lyse.

Dy Plambeck

Mulighed for at forudbestille

Selvom bogen først udkommer i november, kan den allerede nu forudbestilles via forlagets hjemmeside. Her er det også muligt at bestille en mere personlig bog med barnets navn trykt på forsiden. Ved at bestille nu, kan man være sikker på at have bogen klar som julegave. 

 

Køb sangbogen for børn

Højskolesangbogen for børn kan købes i boghandlere og online.

Køb bogen i webshoppen

Køb bogen med et navn i guldtryk

 

Højskolesangbogen for børn 
Udkommer 1. november hos Forlaget Højskolerne. 
Består af 90 sange, som også alle er at finde i den 19. udgave Højskolesangbogen.  
Prisen er 299 kroner, og der kan tilkøbes guldtryk på forsiden for 120 kroner.  

For yderligere informationer:  
Anne Bøgeholm Mikkelsen, projektmedarbejder hos Forlaget Højskolerne, 40353586, abm@ffd.dk  
Mette Skov Hansen, presseansvarlig for Folkehøjskolernes Forening: 60641989, msh@ffd.dk