Håbet holdes frem mod os
Omkvædet foregribes allerede i salmens første linje og bliver salmens røde tråd. Plambeck har selv udtalt, at hun ser for sig et skilt, hvorpå der står HÅB, og som holdes frem mod en. På den ene side kan billedet synes undseeligt, hvis det er Gud, der holder skiltet, men på den anden side afsløres der ikke noget om, hvordan Gud ser ud bag skiltet; hvor stor eller lille han er, og ret beset siger salmen end ikke, at det overhovedet er Gud. Men i konteksten er der ikke tvivl.
Det eksplicitte og uudgrundelige sammenvæves
Salmen blander det eksplicitte med det uudgrundelige; det jordiske og erfaringsnære med det himmelske: Fra papskilt med håb over ”Han er på vej” til et blik, der løfter sig mod snefnug og himmelen, kun for at se en stjerne, der peger på en vej, vi skal gå (første vers). I andet vers begynder vi midt i en adventssang – måske den vi synger lige nu – men den kan gå i stå, og pludselig er der stilhed, men stilhed efter stemmer, der var engang. Var det vores egne eller forfædrenes?
Adventstiden er ventetid
I tredje vers associeres der frit mellem juleblomsten med sin dobbelthed og ordet ”tilstedekomst”, der peger på, hvad advent er og betyder: Adventus = at noget skal komme (til stede).
Håbet er salmens holdepunkt
Håbet er det faste holdepunkt i salmen. Et håb, der står foran mig som en bøn og/eller et løfte, men først og fremmest som et håb, der ikke bare kommer fra mig, men rækkes frem imod mig.