Teksten rejser eksistentielle spørgsmål
Teksten rejser nogle store eksistentielle spørgsmål: Fik du set det, du ville og fik du hørt din melodi? Fik den afdøde det liv, han eller hun ønskede? Sådanne spørgsmål præger den ultimative afsked ved en begravelse. En slutning på livet giver naturligt anledning til refleksion og til store spørgsmål, men også til håb om at blive genforenet.
Sangen anvendes til begravelser
Sangens enkelhed og tekstens budskab har givet anledning til, at den ind i mellemønskes til begravelser. Det faktum at der ikke er tale om en egentlig salme har givet anledning til uoverensstemmelser. Enkelte præster finder ikke sangen egnet til et kirkeligt farvel, da den efter deres opfattelse ikke forløser og ikke hjælper.
Lyrikken rammer ned i vores livsvilkår
Lyrikken i Om lidt bli´r her stille læner sig op ad C.V. Jørgensens sang, Sæsonen er slut og Emil Aarestrups digt, Angst, hvori detlyder: ”Om lidt, så er vi skilt ad, som bærrene på hækken; om lidt er vi forsvundne, som boblerne i bækken”. Der er tale om eksempler på lyrik, der rammer lige midt ned i det vilkår, vi må leve med, men som er så vanskeligt at holde ud.
Melodien er en storladen ballade
Om lidt bli´r her stille er en smuk, langsom og storladen sang/salme i balladestil. Melodien bygger op, tone for tone i to opadgående forløb, som forløses i et break, hvor teksten siger ”går i stå”. Det tonale højdepunkt ligger i det tekstlige klimaks, Om lidt, om lidt er vi borte. Melodien indeholder mange pauser, der sætter det smukke budskab i kontrast.
Kim Larsens vokal er sikker og følsom i indspilningen
Indspilningen fra albummet, Forklædt som voksen, med Kim Larsen og bandet Bellami (1986) er velspillet og velsunget og har Kim Larsen i front med en meget sikker og følsom vokal. Der er tale om et drømmende univers, hvor engletrompeter lyder i mellemspillet.