21. juni 2019, Vartov København

På årets længste dag, den 21. juni. synges fra kl. 7.00 til solnedgang synges hele Højskolesangbogen fra start til slut. Begrebet maratonsang blev født på Vartovkollegiet i 2009.

Maratonsang i Vartovs Grønnegård

2017 var ottende år i træk Vartov slog portene op til Maratonsang på årets længste dag, den 21. juni.
Fra kl. 7.00 til solnedgang synges alle Højskolesangbogens temaer fra start til slut, godt hjulpet på vej af sangværter og pianister, der repræsenterer en bred vifte af kollegianere, kendisser og andre sangglade københavnere.

Maratonsang er et gratis arrangement, hvor alle er velkomne, uanset hvor mange toner, man kan ramme - så længe du har lyst til at synge fællessang og til at synge sommeren ind. Kom forbi inden arbejde, kig ind i frokostpausen, eller bliv hele dagen!

Følge Maratonsang, Vartov på Facebook

Det startede på Vartov

Begrebet maratonsang blev født på Vartovkollegiet i 2009.

“Fællessang på Vartovkollegiet er en ligeså essentiel del af kollegiets sjæl og ånd som de årlige julefrokoster og fodboldturneringer. Der sidder normalt 14 alumner rundt om spisestuens langbord, når den blå sangbog kommer frem. Men i 2010 fik kollegiet lyst til at udvide sangkredsen. Derfor tog vi initiativ til den første udgave af Maratonsang og inviterede kendisser, københavnere og kollegianere indenfor i Vartovs grønnegård på årets længste dag til timelang højskolefællessang." Sådan fortæller tidligere alumner på Vartovkollegiet Aske Birkelund Erbs og Marie Ørbæk Christensen.

"Konceptet var og er stadig simpelt - vi tager ét tema i timen, rådhusklokkerne styrer slagtes gang, og de sangglade værter dirigerer de ligeså sangglade deltageres mange ønsker. Maratonsang runder i år sin 9. udgave, og det er stadig kollegiet, der lægger mange timer og store kræfter i, at fællessang i Vartovs grønnegård den 21. juni er lige så sikkert som amen i Vartov kirke.”

Aske Birkelund Erbs og Marie Ørbæk Christensen

Idéen om en Højskolesangbog

Og at det netop et Vartov der danner udgangspunkt for maratonfællessang fra Højskoleskolesangbogen er ikke nogen tilfældig. Tanken om en Højskolesangbog blev også født på Vartov under Grundtvigs Mands minde foredrag.

Hvornår

Hvert år den 21. juni, kl. 7 til solnedgang.

Hvor

Vartov
Farvergade 27
1463 København

Maratonsang 2017 på Vartov - Live

Maratonsang

Posted by Højskolesangbogen on Wednesday, June 21, 2017