Syng, spis og snak

Syng, spis og snak er de frie skolers fællessangsprojekt støttet af Nordea-fonden, hvor friskoler, efterskoler og højskoler inviterer til arrangementer over hele Danmark.

Det Danmark, der synger sammen, hører sammen

Overskriften er et af hovedbudskaberne i Syng, spis og snak, som startede hos Højskolerne i 2017, og som siden 2020 har været et fællesprojekt på tværs af de frie skoler. Her er i alt 30 fri-, efter- og højskoler værter for arrangementer i hele landet, hvor der inviteres til kulturmøder og fællesspisning i fællessangens fantasirige og poetiske univers.

Glæden ved fællessang

Projektets ide er at sprede glæden og værdien ved fællessang i hele samfundet. Dette sker på landets frie skoler, hvor fællessang, fællesspisning og gode samtaler skaber møder mellem mennesker fra alle samfundets lag med intentionen om at inspirere flere til at synge sammen – i foreninger, i hjemmet og på arbejdspladser.

Se billeder fra Syng, spis og snak

 

 

Lad os mødes til fællessang, fællesspisning og gode samtaler

De frie skoler i Danmark danner værtskab for nye møder mellem mennesker. 

Det møde, som opstår i fællesskabet omkring fællessangen, er et unikt rum for at dele vores fortællinger og kulturelle særkender – og for at lære mennesker at kende, man ikke kender i forvejen.

Hvornår reciterer vi ellers vores store fortællinger i kor, bliver mindet om en fælles fortid og ser ind i fremtiden i et poetisk lys? Ovenikøbet viser forskning på området med al tydelighed, at fællessang har stor positiv indvirkning på mennesker. Gennem fællessang kombineret med gode rammer på højskoler, efterskoler og friskoler skaber vi rum for, at mennesker kan mødes, finde og genfinde hinanden og de vigtige fællesskaber.

Arrangementer i hele landet

Lige nu er i alt 30 frie skoler fordelt over hele landet værter for Syng, spis og snak-arrangementer. Forårets program er desværre udfordret af corona-situationen, men vi glæder os til snart igen at invitere lokalbefolkningen indenfor til arrangementer i formater, hvor vi kan opleve sang og fællesskab uden nødvendigvis at være tæt samlet fysisk. 

Indtil retningslinjerne igen tillader, er der enkelte skoler, som går online for at synge, spise og snakke sammen. 

Se den aktuelle liste over arrangementer

Rasmus Skov Borring

S: Forlagsredaktør og projektleder
O: Sekretariatet

FFD's Forlag og Syng, spis og snak

undefined undefined undefined

Anne Bøgeholm Mikkelsen

S: Projektmedarbejder
O: Sekretariatet

FFD's Forlag og Syng, spis og snak

undefined

 

Nordea-fonden

Projektet er blevet til med støtte fra Nordea-fonden.