Mathias Hammer træder ind i sangbogsudvalget

Publiceret 20-06-2018

En ny, stærk musikalsk profil er trådt ind i udvalget bag Højskolesangbogens 19. udgave, der udkommer i 2020.

Mathias Hammer overtager pladsen fra Michael Bojesen, der ind til juni 2018 var medlem af udvalget. Bojesen trådte ud, fordi han blev udnævnt til formand for Statens Kunstfond, og efterfølgende har Mathias Hammer sagt ja til at sidde med om bordet, når den 19. udgave af Højskolesangbogen skal skabes.

Mathias Hammer blev spurgt på baggrund af hans store indsigt i musikkens verden - herunder hans store engagement i den folkelige fællessang.

Niels Glahn, Generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært på DR. Han er uddannet pianist med debut fra Det Jyske Musikkonservatoriums Solistklasse i 2011.

Siden 2010 har han været tilknyttet DR’s P2 som programvært og præsenterer bl.a. DR SymfoniOrkestrets Torsdagskoncerter for publikum i Koncerthuset og radiolyttere i hele Danmark. Han står bag en række podcast-produktioner om dansk musik, bl.a. om Niels W. Gade og guldalderens musik samt om Carl Nielsen – produktioner der er blevet nomineret til såvel Prix Europa som Prix italia.

Mathias er scenevært og konferencier ved koncerter og festivaler over hele landet og har arbejdet sammen med størstedelen af landets professionelle ensembler og orkestre. Desuden er han flittig foredragsholder inden for musikalske og kulturhistoriske temaer, ligesom han er ambassadør for fællessang og sangforedrag ved arrangementer over hele landet.

Du kender måske Mathias Hammer fra TV, hvor han bl.a. ses som holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz og optrådte som vært og pianist i Live fra Højskolesangbogen – et 12-timers direkte sangmaraton, der løb af stablen i marts.

Desuden arrangerer og spiller han til den månedlige Sangaften på Rigshospitalet, hvor patienter, pårørende og personale mødes og synger fra Højskolesangbogen.

Mathias Hammer er Født i 1982.

Læs mere om sangbogsudvalget

undefined

Foruden Mathias Hamer består sangbogsudvalget af fem medlemmer, som alle afspejler kendskab til højskolesang, til litteratur og komposition mv.

 

Læs mere om de øvrige 5 medlemmer her.