Højskolesangbogen

Højskolesangbogen udkom i den 19. udgave i 2020. Med både tradition og fornyelse for øje er sangbogen blevet et kæmpe hit til fællessang i mange forskellige anledninger.

Den aktuelle udgave

I Højskolesangbogens 19. udgave er der 601 sange. Det er lidt flere end i den 18. udgave, der rummede 572 sange. I alt er 122 sange blevet valgt fra, og i stedet har 151 sange – både velkendte og helt nye – fundet plads i sangbogen. Den lille blå bog kommer vidt omkring fra dagligdagens små glæder og til livets store store eksistenielle spørgsmål. Her er både Grundtvig, Carl Nielsen og Thomas laub. Og Iben Krogsdal, Annika Aakjær og Sys Bjerre. 

19. udgave af Højskolesangbogen

Højskolesangbogens historie

Sangenes historie

Højskolesangbogen fortalt på 10 minutter

Alt hvad du skal vide om den Højskolesangbogens 19. udgave fortalt på 10 minutter af forlagsredaktør Rasmus Skov Borring.

 

Køb sangbogen

Højskolesangbogen kan fås hos de fleste boghandlere. Du kan også købe den i vores webshop, hvor den sælges med guldtryk og i stort format. Derudover kan du købe Melodibogen og Sanghåndbogen, der indeholder baggrundshistorierne om sangene.

Køb Højskolesangbogen i webshoppen

Hent billeder

Vi har taget en række billeder, som du frit kan bruge til at illustrere Højskolesangbogen. 

Hent billeder i høj opløsning

Danmarks bedst sælgende bog

Højskolesangbogen i sit karakteristiske blå format bliver brugt over hele landet på skoler, højskoler, i forsamlingshuse og i hjemmene. Det er en af de bedst sælgende bøger i Danmark. 

Højskolesangbogen er ikke alene, hvad man i forlagsbranchen kalder en bestseller, men også en steadyseller - altså en bog som år efter år bliver ved med at have høje salgstal,

konstaterer Bjarke Larsen, redaktør på den danske bogbranches fagblad Bogmarkedet.