Sådan en aften tror jeg på fremtiden

Publiceret 04-03-2020

Bente Brynnum gik til tasterne da hun kom hjem fra et Syng, spis og snak arrangement på højskole - for hun er glad.

Af Bente Brynnum  

En mørk torsdag aften finder vi vej til Gymnastikhøjskolen i Ollerup, der har inviteret til "Syng, spis og snak". Målet er gennem sang og samvær at styrke fællesskaber og bringe danskere i alle udgaver uanset udløbsdatoer sammen.

Det er sæsonens fjerde arrangement af denne slags, og vi er nysgerrige efter at opleve det. Rundt omkring i landet slår andre højskoler/ efterskoler også dørene op - alle udstyret med den blå Højskolesangbog. 

Læs mere om Syng, Spis og Snak

I døren bliver vi mødt af skolens forstander, der med håndtryk byder hver enkelt velkommen. Vi finder plads ved et af de mange borde i den store sal - vi er vel omkring 150 - og slår os ned og snakker. God velsmagende mad - og rummet syder af liv og latter.

Højskolens lokaler emmer af historie, men også af det liv der leves her og nu.

Unge med lys i øjnene

På vej til sanglokalet møder vi unge med lys i øjnene, de er mest optaget af hinanden, og det er tydeligt, det her er deres sted. Men vi føler os velkomne.

Denne aften er det to elever, der har valgt sangene fra Højskolesangbogen, som de undervejs kæder sammen med egne historier, tanker og refleksioner. De nyder deres værtsrolle.

Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter, nu vil jeg gå og købe hyacinter og bringe dem til én, som jeg har kær.

De gør det godt. Velforberedte, nærværende og med noget væsentligt at byde på.

Sammen med pianisten får de skabt samklang og involveret de øvrige elever, så stemningen bliver herlig munter og løssluppen.

Lad dem lege i livstræets krone Lad dem føle, at livet er stort lad dem skue de blå horisonter og himmelhvælvingens port.

Sammen fylder vi - de gråhårede gæster -og de unge rummet med sang. Gode tekster samler os, helt uafhængig af alder.

Åh de smukke unge mennesker.

Pluds'lig er de stukket af, som legesyge sommerfugle den allerførste sommerdag.

Hva' det er de vil med livet, det kan kun de selv forstå Da der er fødselarer blandt os slutter vi spontant af med Højskolens Fødselsdagssang.

Masser af elever på på scenen, og i højt humør forsøger de at re os ordene og bevægelserne; stemningen får næsten taget til at lette.

Vi gik fra salen i opløftet stemning. Energi, mod på livet og følelsen af værdifuldt fællesskab på tværs af generationer.

Bente Brynnum

 

Vi blev lukket ind i elevernes univers, og de kvitterede med stor glæde for vores entusiasme.

At livet det er livet værd på trods af tvivl og stort besvær på trods af det, der smerter, og kærligheden er og bli'r Og hvad end hele verden si'r Så har den vore hjerter

Over kaffen snakker vi om værdien af de unges fællesskab på højskolen. Mennesker trives i fællesskab, om noget væsentligt.

Var vi 50 år yngre, startede vi gerne her i morgen. Tak for en dejlig aften, tak for det livsmod og den glæde I øsede ud af.

Bente Brynnum