Kulturministeren modtager ex. 300.000

Publiceret 19-06-2024

Kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, modtog eksemplar nr. 300.000 af 19. udgave af Højskolesangbogen på Folkemødet på Bornholm.

På det netop afviklede folkemøde på Bornholm modtog kulturministeren en helt særlig gave. Den seneste udgave af Højskolesangbogen har nu rundet et skarpt hjørne i salgstal, så derfor modtog ministeren eksemplar nr. 300.000 med sit navn trykt i guld. Forlagsredaktør, Rasmus Skov Borring, stod for overrækkelsen under en event på Folkemødet, som Højskolerne afholdt sammen med Kulturministeriet.

Jeg synes, ministeren har været god til at fremhæve væsentligheden af, at vi deler en syngende folkekultur i Danmark. Derfor var han den rigtige til at få det særlige eksemplar,

siger Rasmus Skov Borring.

Den nuværende 19. udgave udkom i november 2020. Den udkom midt i coronapandemien og slog alle salgsrekorder. Den placerer sig fortsat som en af de bedst sælgende bøger i Danmark. Et år forsinket på grund af forsamlingsforbud blev den præsenteret ved en stor fællessangskoncert på Det Kongelige Teater i København i oktober 2021.

Kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, takker for modtagelsen og fortæller om sit forhold til den danske sangskat.

Første gang Højskolesangbogen så dagens lys var i 1894. Allerede dengang var dens intention at afspejle både folket og den verden, den er en del af. Når verden forandrer sig, gør sangene det også, og derfor er den 19. udgave mangfoldig i sit udtryk med både solide traditionelle kernesange kombineret med nye udtryk, som tiden netop kalder på.

Det store salgstal vidner om, at Højskolesangbogen lever mange steder i samfundet. Den findes på højskoler, efterskoler, i kirker, i foreningsdanmark og også i private hjem. Den bliver delt af mange i alle aldre,

siger Rasmus Skov Borring.

Køb Højskolesangbogen

Syng med fra Højskolesangbogen der i alt indeholder 601 sange. 

Køb Højskolesangbogen

Se hvilke sange, der er med i Højskolesangbogen