Fællessang skaber fællesskab
Alle kan være med, uanset om du kan din højskolesangbog på rygraden – eller om du er en nyudklækket sangfugl. Fællessangen er med til at styrke vores livsglæde og samhørighed.
Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden
Fællessangen spiller en vigtig rolle i det danske foreningsliv, hvor de stærke sangtraditioner skaber samhørighed og bygger bro mellem mennesker på tværs af generationer. Og efterspørgslen er stor. Det er tydeligt i de mange ansøgninger om støtte til sangarrangementer og fællessang, som Nordea-fonden løbende modtager – fra små og store foreninger, der bruger fællessang til at dyrke de aktive fællesskaber og aktivere vores fælles kulturarv.
"Vi er et folkefærd, der elsker at synge sammen. Men sangglæden kommer ikke ud af det blå – den skal passes og plejes, så vi hele tiden kan skabe nye syngende fællesskaber. Med den nye pulje øremærker vi 10 mio. kr. til at hjælpe foreningsaktive og lokale ildsjæle med at få gang i fællessangen. Alle kan være med, uanset om du kan din højskolesangbog på rygraden – eller om du er en nyudklækket sangfugl. Fællessangen er med til at styrke vores livsglæde og samhørighed," siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.
Med den nye pulje kan almennyttige foreninger og organisationer søge om op til 10.000 kr. til indkøb af sangpakker med højskolesangbøger og yderligere 5.000 kr. til at afholde lokale sangaktiviteter, der kan styrke fællessangen. Samlet er det muligt at søge op til 15.000 kr.
Læs mere om sangpuljen 'Vi synger sammen'
Puljen er både for dem, der har stor erfaring med fællessang og for dem, som ikke er vant til at synge, men som gerne vil i gang i deres lokale forening – hvad end det er i bridgeklubben, spejdergruppen, badmintonklubben eller i forsamlingshuset.